image

srijeda, 9. siječnja 2008.

PRAVILA CRO - SLO - HUN TRAIL-O LIGE

CRO~HUN~SLO Trail-O League 2008




NATJECANJA

Svaka od država sudionica (Hrvatska, Mađarska, Slovenija) mora za zajedničku ligu organizirati barem 3 natjecanja u preciznoj orientaciji. Pojedina država može organizirati i više od 3 natjecanja.

Konkretno, 2008. godine za zajedničku ligu će biti organizirano 11 natjecanja: 4 u Hrvatskoj, 4 u Mađarskoj te 3 u Sloveniji.

BODOVANJE ZA LIGU

Natjecatelji na svakom natjecanju osvajaju određen broj bodova koji se računaju za ukupni poredak u ligi. Za ukupni poredak 2008. godine natjecateljima će se računati 6 najboljih rezultata. Pri tome vrijedi pravilo da se u obzir uzima najviše 3 rezultata ostvarena na natjecanjima u jednoj državi. Dakle, ako neka država organizira više od 3 natjecanja, svakom natjecatelju će se za ukupni poredak u ligi računati samo 3 najbolja rezultata ostvarena u toj državi. Preostala 3 rezultata natjecatelj mora ostvariti na natjecanjima u druge dvije države.

Konkretno, to znači da će se 2008. godine za ukupni poredak računati 3 najbolja rezultata u Hrvatskoj, 3 najbolja u Mađarskoj i sva 3 u Sloveniji. Od tih (mogućih) 9 rezultata za konačni poredak lige računat će se najboljih 6.

KATEGORIJE

Natjecatelji se mogu odlučiti za jednu od tri kategorije podijeljene prema zahtjevnosti postavljenih problema: E (elita – veoma zahtjevno), A (napredni – zahtjevno) i N (početnici). Bodovanje za ukupnu ligu vodi se samo za kategorije E i A.

Organizator pojedinog natjecanja zbog raznih objektivnih razloga (npr. premali broj prijavljenih natjecatelja u kategoriji) može prirediti manje od 3 različite staze. U tom slučaju svaki natjecatelj mora unaprijed odlučiti u kojoj od kategorija (E ili A) će mu se računati rezultat za ukupnu ligu. Ako je postavljena samo jedna staza, smatrat će se da je to staza E kategorije.

KLASE

Unutar kategorija E i A rezultati se prikazuju za 3 klase: Open, Paralimpik i Junior. U kategoriju Open uvršteni su svi natjecatelji, u kategoriju Paralimpik samo natjecatelji s invaliditetom (bez obzira na starost), a u kategoriju Junior mladež do 20 godina starosti (bez obzira na invaliditet). Pojedini natjecatelj može biti istovremeno uvršten u više klasa. Natjecatelji se ne dijele prema spolu. U kategoriji N nema podjele po klasama.

BODOVANJE NA NATJECANJU

Na pojedinom natjecanju pobjednik u E kategoriji osvaja 100 bodova. Svi ostali natjecatelji osvajaju bodove prema formuli koja uzima u obzir broj osvojenih bodova i vrijeme na vremenskim kontrolnim točkama te zaostatak za pobjednikom.
Pobjednik u kategoriji A osvaja 70 bodova. Svi ostali natjecatelji u kategoriji A osvajaju bodove po istom principu kao kod E kategorije, ali u odnosu na pobjednika A kategorije.

Formula za izračun bodova bit će objavljena na web stranicama lige.

NAGRADE I PRIZNANJA NA NATJECANJIMA

Svaki organizator natjecanja na svojem natjecanju treba se pobrinuti za proglašenje rezultata i dodjelu medalja (ili sličnih odgovarajućih priznanja) pobjednicima u svim kategorijama za koje je postavio staze. Dodjela medalja obvezna je samo za klasu Open, a za klase Paralimpik i Junior mogu se dodijeliti samo diplome (ili slična priznanja).

Dodjela medalja svim klasama ili prigodnih nagrada pobjednicima stvar je organizatora.

POZIV ZA NATJECANJE

Organizator natjecanja mora objaviti poziv za natjecanje na web stranicama najkasnije dva tjedna prije natjecanja.

OBJAVA REZULTATA

Organizator natjecanja dužan je rezultate natjecanja objaviti na web stranicama u najkraćem mogućem roku. Rezultate natjecanja potrebno je voditi u digitalnom obliku (npr. u Excelu) te ih dostaviti vodstvu lige, koje će voditi i objavljivati ukupne rezultate i poredak. Poželjno je da se na web stranicama objave i karte sa zadacima te rješenja.

NATJECATELJSKA KOMISIJA

Organizator natjecanja mora prije natjecanja sastaviti i objaviti natjecateljsku komisiju koju čine 3 člana. Jedan član je organizator, a ostala dva trebaju biti članovi drugih klubova. Ukoliko je moguće, barem jedan član komisije trebao bi biti iz druge države. Komisija rješava i donosi odluke o mogućim prigovorima i nepravilnostima odmah po završetku natjecanja.

NAGRADE I PRIZNANJA ZA UKUPNE POBJEDNIKE LIGE

Po završetku lige bit će proglašeni ukupni pobjednici (najbolja tri) za sve tri klase kategorija E i A te će im biti uručene medalje (eventualno i prigodne nagrade). Svi organizatori natjecanja dužni su sudjelovati s proporcionalnim udjelom pri nabavi priznanja i nagrada za ukupnu ligu. Kako će 2008. godine biti organizirano 11 natjecanja za ligu, svaki organizator treba sudjelovati s 1/11 potrebnog iznosa.

PRAVO SUDJELOVANJA

Liga je otvorena svim natjecateljima, bez obzira na klub ili državu iz koje dolaze.
Također, ukupni rezultati lige vodit će se za sve natjecatelje koji će se natjecati na natjecanjima za ligu, a kao pobjednici lige bit će proglašeni natjecatelji s najvećim brojem bodova. Dakle, nije nužno da pobjednici budu državljani neke od zemalja organizatora (Hrvatske, Mađarske ili Slovenije).
Cilj zajedničke lige je promocija i širenje precizne orijentacije.

Nema komentara:

Objavi komentar

NAJNOVIJE NA STRANICAMA

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger
 

UPOZORENJE

Nalazite se na stranicama orijentacijskog natjecanja koje je osmišljeno da natjecatelji omjere snagu, brzinu, umijeće orijentiranja i preciznost u tri različite orijentacijske discipline. Pobjednik postaje najsvestraniji orijentacista. Moto trke je "NOT JUST 1, NOT ONLY 2, TRY 3ANGLE ORIENTEERING"